Chiro_Logo

Groepen


Speelclub


De jongsten onder ons zijn welkom bij de speelclub (6 tot 9 jaar). Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen, prinsen en prinsessen en indianen. Ze kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten.
Samen met hun afdelingsfiguurtje, rupsje Ribbel, beleven ze spannende avonturen.


Leiding: Jarno, Pieterjan, Thibaut, Seppe en Timon.Rakkers


De 9- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakkers zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.


Leiding: Arne, Wannes, Ferre, Franky en Jacob.

.Toppers


De toppers (12 tot 14 jaar) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken hoort erbij en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch toppers...


Leiding: Sacha, Thijs, rik en Toon.

.Kerels


De Kerels (14 tot 16 jaar oud) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven.


Leiding: Ward, Wichit en Seppe.

.Aspi's


De Aspi's (16 tot 18 jaar) nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.


Leiding: Siebe, Trystan en Robbie.

.